Alla kan yoga, yogan är för alla!

Det gäller att hitta den yoga stil eller de yogastilar som passar just dig.

ibland  krävs  det tålamod, att man behöver ge yogan tid för att märka alla positiva effekter den ger dig, vissa känner av positiva effekter redan efter sin första yogaklass, alla kroppar och sinnen är olika, yogans skatt ligger dock alltid skimrande och väntar på att bli upptäckt av just dig.

Här kan du läsa mer om vilka olika yoga varianter som vi erbjuder, se vad som passar dig eller kanske vill du prova något nytt som du inte provat på tidigare.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga är en dynamisk yoga form som bland annat gör din kropp vältränad och öppen samt rensar ut slaggprodukter och gifter, och lugnar sinnet.
Du kan välja att gå på en ledd klass eller lördags klassen som är en ledd klass alla  ståendes positioner som sedan övergår till  mysore style . Torsdag morgnar samt måndag kvällar har vi  ren mysore style vilket innebär att du yogar i egen takt med en lärare på plats som hjälper till när det behövs.

För att vara med på Ashtanga klasser så behöver du gått en nybörjarkurs eller ha tidigare erfarenhet av Ashtanga yoga. Vi erbjuder emellanåt nybörjarkurser i Ashtanga yoga.

Yin yoga

Yin yoga är en skön, enkel, lugn och meditativ yoga form.
I denna mjuka och lugna klass vägleds du försiktigt in i olika positioner som du håller i flera minuter. väl inne i positionen så djupandas du och slappnar av i musklerna så fascian eller bindväven påverkas på ett positivt sätt.
Man har upptäckt att i många fall av tex ryggvärk och stelhet så har det inte haft så mycket med muskulatur eller kotor att göra, utan det har varit fascian som orsakar problematiken.
Yin yoga är en fantastisk yoga form för stelhet, värk, stress mm eller om du bara vill ha en skön stund för kropp och själ.

Medicinsk yoga - mediyoga

Medicinsk yoga  är en lugn och helande yogaform som är väldigt fin för dig som lider av stress, utmattning, oro, ångest, värk mm.
Med hjälp av lugn yoga, meditation och mantra så hjälper du kroppen att finna och använda sin egna läkning och återhämtningsprocess.
Enligt svenska studier och forskning så har det visat fina resultat på just ovan nämnd problematik.
Resultaten har varit så framgångsrika att denna yoga form nu används flitigt inom svensk hälso och sjukvård.

Relax-meditation-gongbad

En superhärlig klass för dig som kanske upplever mycket stress eller bara vill ha en skön stund.
Du kommer att få vila dig, återhämta dig, meditera och även få uppleva ett gongbad.
Ett gongbad innebär att du kommer att få ligga i vila medans gongens vibrationer löser upp stress, oro och rädslor.
En klass för alla.

Ashtanga mysore style

Mysore style innebär att när du lärt dig solhälsningar och kanske lite till av Ashtanga serien så kan du vara med på denna klass.(gå gärna vår Ashtanga kurs som du hittar under fliken ”kurser”).
Du gör det du har lärt dig av Ashtanga serien i din egen takt, det finns en lärare på plats för att ibland guida dig genom assistering eller kanske föra dig vidare in i din serie.
Ett underbart sätt att yoga på!